Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi har i tio år haft en vacker slänt med dvärgsyren (Syringa meyeri ’Palibin’ ) och spirea. En alltför nitisk trädgårdsarbetare har till min stora sorg klippt ner hela slänten så att ungefär 40 cm är kvar av varje buske. Syrenen ser helt död ut, spirean har några små blad här och där. Är allt hopp ute? Ska vi klippa ner syrenen ännu mer för att få liv i den?

/Margareta

Svar:

Nej, det finns definitivt hopp kvar. Men klipp inte ner syrenerna ännu mer. Nu ska ni inte göra så mycket mer än gödsla, vänta och vattna om det ser ut att behövas.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.