Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vår gamla forsythia är risig och förvuxen. I år har den heller nästan inga blommor. Något bör förstås göras, men hur? /Yvonne Bergström

Svar:

Det låter som om er forsythia skulle må bra av en rejäl uppfräschning, det brukar kallas föryngringsbeskärning. Då tar man bort de äldsta grenarna ända nere vid markytan. I ert fall kanske ni vill skära ner hela risbusken? Bästa tiden för en sådan radikal beskärning är senvintern, fram till i slutet av mars, men visst kan ni göra det även nu efter blomningen. Ge den också lite kogödsel så kommer ni att få massor av nya gröna skott redan i sommar som ni kan beskära och forma till en snygg buske.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.