Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Planterade tre stycken pärlbuskar för ett par år sedan. De var rätt höga och gängliga då och vi har inte beskurit dem. Ska vi göra det i år, och i så fall när och hur? De har inte vuxit så bra, är det något annat vi ska tänka på? /Gunnar E-berg

Svar:

Om man ska beskära pärlbuskar (Exochorda racemosa) bör man i så fall göra det de två första åren efter planteringen, och sedan ingenting alls. Men det är inte nödvändigt, de brukar bli lika bra utan någon beskärning. Tänk bara på att de trivs bäst i djup och näringsrik jord med ett lägre pH-värde.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.