Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag köpte mig en julros tidigt i november och planterade ut den omgående. Gjorde jag fel, skulle den varit inne tills våren kom? /Anne Persson

Svar:

Nej, du gjorde inte alls fel. Tror säkert att din julros mår bättre av att ha blivit utplanterad i november än att stå inomhus i en kruka och vänta tills det blir vår. Du kan ju också fösa över torra löv, eller snö om du bor i vita trakter, som skydd från den värsta vinterkylan. Det enda som är direkt farligt för julrosor är att stå i våt och kall jord. Växtplatsen ska vara väl dränerad om de ska kunna överleva.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.