Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vid mitt torp söder om Stockholm skulle jag till nästa sommar vilja göra en vacker plantering med sommarblommor som ska blomma i mitten av augusti. Jag skulle vilja ha med några klassiska sorter, men också några mer spännande och oväntade. Har du några förslag? /Lillemor

Svar:

Jag kan ibland bli lite trött på alla vackra pastellfärger i rabatterna och tycker det kan vara häftigt med dramatiska färgkombinationer. Varför inte ett hav av gulorange – ringblommor, sommarrudbeckior, tagetes och indiankrasse – med knallblå uppstickare som blåsalvia, Salvia patens, blåklint, Centaurea cyanus, blå snokört, Echium plantagineum, och blålila rabattlobelia, upprättväxande och mycket högre än den lilla kantlobelian. Gärna några högt vajande, ljuslila jätteverbena, Verbena bonariensis, i bakgrunden. Den här blomsterkombinationen blommar från juli fram till frosten.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.