Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Varför blir alla mina rosor och alla perenner blir så långa att jag måste sätta stöd åt dem?

/Else

Svar:

Jag tror det är så enkelt att det beror på vilken sorts rosor du har. Du kanske har valt sorter som växer till en viss höjd? Det finns ju rosor som får olika maxhöjder, från marktäckande till flera meter höga klätterrosor och buskrosor som blir uppemot två meter. Fråga i plantskolan när du köper rosor för att vara på den säkra sidan att de kommer att passa i din trädgård. Detsamma gäller även perenner, även om överdriven gödsling också kan vara boven i dramat.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.