Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har planterat flera olika sorters krasse på mitt blomsterland och i krukor, men varför blir det mest bara blad? /Sigrid H-blom

Svar:

Det är nog helt enkelt för mycket kväve i jorden. Du kanske har gödslat väldigt flitigt med kväverik gödsel? Samla in frö från de blommor du får och torka dem till sådden nästa år. Förvarar du fröerna i en papperspåse i kylskåpet klarar de sig fint. Jag känner en hängiven odlare som alltid sår krasse på ogräsrensade och rena ytor på våren och får sedan en vackert blommande, ettårig marktäckare.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.