Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

TUSEN ÖPPNA TRÄDGÅRDAR

Det är smygstart redan idag men i morgon, söndagen den 12 augusti, infaller årets största dag för trädgårdsentusiaster. Då visas närmare tusen trädgårdar från norr till söder, de flesta högst privata, för besökare. Fenomenet som i Storbritannien brukar kallas Open Garden har börjat lite trevande här i Sverige men från och med i år är det en begivenhet som ingen vill missa. Förutom alla privata trädgårdstäppor som välkomnar besökare denna dag håller också många koloniträdgårdar, stadsparker, museiträdgårdar, botaniska trädgårdar och plantskolor öppet kl 10-17.

Tusen Trädgårdar arrangeras av Gunnel Carlsons Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet. Vissa trädgårdar har även öppet även idag, lördag. Och en av alla de öppna trädgårdarna är förstås Gunnel Carlsons egen, i skånska Arlöv. All information om alla trädgårdar finns på Trädgårdsriket tillsammans med kartor och vägbeskrivningar så att man kan lägga upp sin egen trädgårdsrundtur. Nytt för i år är en liknande vägvisare för mobilen, appen Trädgårdsriket (49 kr), där man lätt hittar alla öppna trädgårdar som ligger i närheten.

 

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.