Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har försökt få tag i en ros, vet ej vad rostypen kallas, men den heter Amsterdam. En vanlig rabattros med en härlig skarp rödorange färg och ett vackert mörkgrönt bladverk med rödgröna kanter. Har försökt på diverse små plantskolor och även på Zetas trädgård, Ulriksdals och Plantagen. Vet du om den rosen finns att få tag på i idag? Och i så fall var? Hade den i min rabatt vid det huset jag flyttade ifrån för tolv år sedan. Skulle vilja ha den igen.

/Elisabeth Strååt.

Svar:

Din rabattros ’Amsterdam’ är inte så lätt att få tag i här. Ser att den inte heller finns med i Lars-Åke Gustavssons stora verk om rosor för Nordiska trädgårdar. Men du kan beställa barrotade plantor på postorder och plantera till hösten. Har bara hittat den hos Löta Trädgårdscentrum i Sverige. Annars kan du ju beställa från holländska plantskolor. Ser att exempelvis buyarose.eu har den och de säljer även till kunder i Sverige.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.