Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har en magnolia som planterades för fyra år sedan och gav rikligt med blommor under två år därefter. Därefter gjorde vi en nyplantering av växter runt den och efter det har den inte blommat. Två säsonger utan blommor är så trist. Jag har förstått att rötterna är känsliga och att de kan ha blivit skadade men frågan är: Hur får jag den att blomma igen?  Jag har lagt på förbättringsgjord och rododendrongödsel. Vad mer kan man göra?

/Ulla-Karin

Svar:

Aj, aj, aj. Att gräva runt en magnolia kan vara livsfarligt. Man måste vara ytterst försiktig både vid underplantering och om man vill ta bort oönskat gräs. Det enda du kan göra nu är att låta magnolian vara ifred så den får en chans att återetablera sig. Men kontrollera att jorden är fuktig. Torr jord är aldrig bra för en magnolia, men extra farligt vid rotskador.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.