Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vår gräsmatta blev skadad av renoveringsarbete på huset förra sommaren och vi sådde nytt gräs i höstas men det verkar inte ha tagit sig. Man ser mest bar sandjord mellan glesa grässtrån. Vad ska vi göra för att få ordning på gräsmattan?

/Fam. Nilsson

Svar:

Det första ni bör göra är att klippa gräsmattan och därefter sprida ut grönytegödsel på det nysådda gräset. Om ni har mager sandjord kan ni pröva att så i en grässort som heter Siesta, den har låga näringskrav, är torktålig men också ganska långsamväxande. Gödsla, sprid lite planteringsjord eller torvmull med en piassavakvast om det behövs och så sedan de nya gräsfröna.

Kom bara ihåg att vattna, vattna och vattna. Så här års kan det behövas flera gånger per dag! Bästa tiden för att så en gräsmatta är ju på hösten när det i allmänhet är mer regnigt än på försommaren.

 

 

 

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.