Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har klippt av en gren från grannens trollhassel, tänkte att jag skulle driva upp en buske. Ska jag sätta den i vatten för att få rötter? Och sedan plantera ut den? Eller?

/Palmqvist.

Svar:

Det är inte så lätt att rota en kvist av trollhassel – eller menar du kanske ormhassel, den med skruvade grenar? De flesta som lyckas med detta ympar på vanlig hassel, men det är rätt avancerat. En buske som man däremot lätt lyckas rota från en kvist är svartvinbär. Det är bara att sticka ner några kvistar i en kruka med jord, vattna och dra på en plastpåse för att få ett drivhusklimat. En hint: När man ser att en buske är dubbelt så dyr som en svartvinbärsbuske vet man att det är svårt att föröka den växten.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.