Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har något som vi tror är ginst. Men det är egentligen mest döda kvistar och bara några få som växer och blommar. Är det någon idé att försöka återuppliva växten, som är ganska skrymmande, eller ska vi gräva upp och kasta den?

/Fam. Haraldsson

Svar:

Ginstbuskar är tyvärr inte riktigt härdiga. De kräver också sandjord för att växa och övervintra bra. Lerjord är direkt förkastligt. Men så länge det finns liv finns det hopp. Klipp ner hela planta till tio cm höjd. Flytta den eventuellt till en torrare och soligare plats. Blanda också ner en hink grus i planteringsgropen.

Den härdigaste heter gullginst, Cyticus purgans. Den har ett kompakt växtsätt och blommar i en rätt stark gul färg.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.