Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga: Jag har en murgröna på balkongen som förfrusit under vintern. Men jag ser att den lever längst ner vi jorden där det fortfarande finns några gröna friska blad. Min fråga är nu, ska jag klippa ner den hela vägen eller kan det komma nya blad på det som är ovanför? Alla blad har ju förfrusit upptill men det är svårt att se hur ”stammarna” mår.

/Charlotta

Svar: Jag tycker du kan vänta en månad till och se hur långt upp murgrönan lever innan du beskär den. Klipp då bort torra blad och stänglar ända ner till friska gröna blad. Den härdigaste murgrönan heter Hedera helix ’Baltica’ och kan planteras även i växtzon 4.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.