Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi har ett vildvin som växt upp över taket på huset och som jag håller på att beskära. Hur hårt kan vi gå fram, kan vildvinet också sågas ned i ”fotknölshöjd”?

/Johan Z

Svar:

Visst kan du beskära vildvinet långt ner, gärna i fotknölshöjd. Det blir som en föryngringskur för växten och om du även passar på att mojsa ner lite kogödsel på våren kommer vildvinet att växa upp fint. Det finns trädgårdsägare som klipper ner sitt vildvin på det här sättet varje vår. Jag kan tänka mig att det är ett bra sätt att hålla nere vildvinet till rimligt omfång om man inte vill att det ska växa sig alltför stort.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.