Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag planterade ett magnoliaträd och en blodfläder i somras. Hur skyddar jag dem bäst i vinter?

/Birgitta

Svar:

Det kanske är lite väl sent nu, men nästa höst kan du räfsa in massor av torra löv, gärna i ett flera decimeter tjockt täcke under magnolian. Sedan måste du ta bort de isiga löven framåt våren så att jorden kan tina upp. Över huvud taget borde alla trädgårdsägare se till att samla löv på ett ställe i trädgården varje höst till en lövkompost. Det är den allra bästa jorden att lägga ut längre fram på våren kring både magnolior, rhododendron och andra buskar och träd som trivs i lite surare jord.

Blodflädern borde klara sig, men om du bor norr om zon 4 kommer du förr eller senare att få vinterskador på den.


Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.