Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Mina påskliljor som planterades i september är redan på väg upp och löjtnantshjärtat har börjat grönska. Den här vintern är väl inte slut än så jag undrar om de kommer att klara sig om det slår till och blir kallt. Ska jag skydda det som har börjat växa på något sätt?

/Eva-Lena G
Svar:

Du behöver inte oroa dig, det är inte första vintern som beter sig så här. Bladen på lökväxter klarar av ganska stark kyla utan att ta skada. Löjtnantshjärtats blad kanske fryser men den kommer igen till våren.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.