Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

I somras köpte jag en Hebe caledonia som jag planterade om i en större kruka. Enligt den engelska respektive tyska skötselanvisningen är den fairly hardy/winterhart. Gäller detta bara för England och Tyskland där ju klimatet är mildare än här? Enligt handelsträdgården i Rättvik där jag köpte plantan är den härdig i Sverige. Men jag vågar inte lita på det. Jag funderar på att låta plantan övervintra tillsammans med mina pelargoner som står i en källare i ca. 10 grader med belysning 12 timmar om dygnet. Vilket är bäst?

/Elvira Malmgren

Svar:

Det finns ytterst få Hebe-arter som är härdiga i Sverige. Misstänker att din hör till kategorin mindre härdiga. Det är nog säkrast att förvara den svalt och ljust tillsammans med dina pelargoner.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.