Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har tre tujor på balkongen (ca 180 cm höga) sedan fem år. Har gått ganska bra att underhålla (med småskvättar nästan varje dag). Fick plantera dem i extra stora krukor etc. Skydd på vintern med isolering och solskydd på våren. Är det något mer jag kan göra för dem? Då och då kan det bli lite gult på barren men än så länge har de kunnat hämta sig.

/Henry Borg

Svar:

Grattis, du verkar göra allt rätt. Du kan förstås också gödselvattna tujorna regelbundet från juni till augusti. Plantera också om dem i ännu större krukor när krukjorden är full av rötter.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.