Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Mitt lilla lagerträd har fått stora bruna fläckar på nästan alla blad. Vad gör jag för fel?

Har också ett tips angående kirskål. Jag har planterat praktlysing som sprider sig bra med kraftiga rotskott; tar kanske inte död på kersen men konkurrerar bra. Har även en typ av aster med små blå blommor som också har mycket kraftiga rötter och sprider sig vilt.

/Bror Irgens

Svar:

Alla tips på växter som hejdar kirskålens framfart mottas med stor tacksamhet.

När det gäller ditt lagerträd undrar jag om det står inomhus året runt. Då kan det lätt bli lite för torrt för trädet. Lagerträd föredrar fuktig luft, se hur de frodas i det engelska klimatet! Ställ ut det sommartid – juni-september – och försök hitta en mycket ljus och sval plats för vintervilan.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.