Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag håller på och planerar en riktig trädgårdsrabatt, med olika perenner så att det under hela sommaren ska finnas något som blommar. Det är inte så svårt att bestämma vad jag vill ha, men hur ska jag få tag i alla växterna? Vid varje besök på plantskola som jag hittills gjort finns bara det som just då är aktuellt. Jag vill kunna sätta allt på en gång, så att jag inte behöver lämna tomma fläckar och gräva i rabatten ideligen för att sätt ner det nya. Och jag vill slippa åka till plantskolan varje vecka för att se vad som har kommit in. Jag har min trädgård på västkusten i Göteborgs skärgård.

/Karin Oljelund

Svar:

Så här års är det förstås ganska utsålt i alla trädgårdsbutiker och plantskolor, vad beträffar perenner. Däremot brukar det finnas gott om vedartade växter. Vänta till våren, i början av maj, då sortimentet är som störst. Men allra bäst är att redan nu lämna in en beställning till en bra plantskola i närheten så ringer de när allt har kommit in och är ihopplockat till våren.

 


Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.