Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi har en sommarstuga i Dalarna som är vårt smultronställe.  Men  –  det finns en gullregnshäck på tomten och den drabbas varje år av bladmögel, så att den ser alldeles grå ut. Vi har klippt ur den och bränt upp grenarna, för att undvika att smittan sprids. Men det har inte blivit bättre, så nu har vi klippt ner den väldigt lågt. Vad finns att göra åt det hela? Ska vi ta bort häcken alldeles, vilket ju blir mycket arbete, eller vad kan man annars göra?

/Christina Klein

Svar:

Gulregn och häckkaragan tillhör ärtväxtfamiljen och kan angripas av mjöldagg, inte minst om sommaren är torr. Försök att spruta med konserveringsmedlet Atamon utblandat i vatten före midsommar.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.