Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi har en forsythia som är ca fyra meter hög med stor omkrets. Det är omväxlande gamla grenar och hoppfulla nya skott men blomningen blir alltmer sparsam. Vad göra?

/Bengt

Svar:

Forsythia blommar på gammal ved, men ibland behöver den föryngringsbeskäras. Då tar man bort de äldsta stammarna ända nere vid markytan. Detta kan göras under vintern och fram till i slutet av mars. Är det riktigt illa kan hela busken kapas på det sättet. Ge den också lite kogödsel på våren så kommer ni att få en fräsch och blomvillig forsythia igen.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.