Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Rosorna Queen Elisabet, Visby Slottsros, Ghita TM Renaissance har jag i en lång rabatt. Längs ena sidan finns kantnepeta och på den andra lavendel, dessutom har det smugit sig in aklejor. Det är ingen vidare fart på rosorna, ”kvävs” de av alla andra blommor?

/Margaretha

Svar:

Nej, tror inte att rabattkamraterna kväver dina rosor. Däremot är det nog läge att gödsla rosorna till våren. Börja med att mylla ner rejält med kogödsel runt plantorna tidigt på våren. Komplettera med rosgödsel alternativt benmjöl, blodmjöl eller Algomin längre fram på våren och försommaren, men ge inget efter midsommar. Om du också beskär dina rabattrosor ordentligt, ner till 15 cm, när björkarna har musöron kommer det att stimulera blomningen.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.