Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Om man har fått bladmögel på sina Asterixpotatisar och klippt ner blasten, hur länge kan potatisarna ligga kvar i jorden utan att ta skada?

Vänliga hälsningar

Siv Albertsson

Svar:

Någon månad kan nog potatisen vara kvar i jorden utan att ta skada. Potatis klarar sig i allmänhet betydligt bättre i jorden än någon annanstans på hösten. När vintern närmar sig är det dock dags att ta upp knölarna. Lägg dem då först svalt (15 °) i ett par veckor så att skalet hinner hårdna inför den långa vinterförvaringen. Vinterpotatis kan hålla flera månader om den förvaras frostfritt, kallt (5 °) och mörkt.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.