Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Rädisor och morötter har inte utvecklat annat än blast och en lång vit rottråd denna sommar. Blasten på morötterna är ganska ynklig också men rädisornas är frodig. Har använt vanlig plantjord i odlingsbänkar.

/Lena

Svar:

Har du gallrat ordentligt bland grönsakerna? Det är viktigt att göra det när de fortfarande är späda för att bereda plats för de rädisor och morötter som du vill ska kunna utvecklas nere i jorden. Men troligen har du gödslat med för mycket kväve i jorden. Använd enbart stallgödsel, ko eller häst, i fortsättningen. Den gödseln innehåller sparsamt med kväve.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.