Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi har tre tujor på tomten som vuxit till en höjd på 6-7 meter. De skymmer solen och tar all näring runt omkring. Kan man kapa dem till cirka två meter och när i så fall?

Svar:

Ni kan kapa tujorna, men de blir rysligt fula. Då är det bättre att ta bort dem. Plantera i stället något som bara blir två meter högt. Vill ni fortfarande ha vintergröna växter som insynsskydd så föreslår jag idegran. Sorten ’Hillii’ är tät, frisk och bred och blir inte mycket mer än två meter hög. Växer kanske aningen långsammare än tuja, men den är värd att vänta på.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.