Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har en Austinros i kruka och njuter enormt mycket av den nu men jag vet ej hur jag ska göra med den i vinter. Kan jag låta den övervintra i krukan i husets krypgrund där det i princip är totalmörker?

/Sofia

Svar:

Ja, är det enkla svaret. Jag övervintrade själv mina Austinrosor i en kall men frostfri och totalt mörk jordkällare under många år. De mår jättebra av att vila mörkt och behöver endast minimalt med vatten. Se bara till att inte ställa in roskrukorna dyblöta, låt jorden torka upp först under tak utomhus. Det är också viktigt att det också blir tillräckligt kallt för vintervila och att krukan inte bottenfryser. Austinrosor är ju rätt känsliga madamer.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.