Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

I maj köpte jag en rysk kornell, Cornus alba Sibirica, för de korallröda grenarnas skull. Det står att grenarna bör beskäras årligen i mars, just för färgens skull. Min fråga är: Är det för sent att göra det nu? De som växer är inte röda, snarare gröna. Vad ska jag göra?

/Jolanta Widegren

Svar:

Grenarna och stammarna är kanske gröna nu men de blir nog röda framåt hösten. Unga korallkorneller har röd bark och när de sedan blir gamla blir den mer åt det bruna hållet. Därför brukar man börja gallra ur de äldsta grenarna när busken har några år på nacken. Vänta nu till nästa vår – april-mars, och beskär då busken hårt, ända ner till markytan, så får du nya fina röda årsskott.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.