Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har precis läst din artikel ”Hopp om gammal kaprifol”. Vi har samma problem som frågeställaren och jag undrar om det är för sent att beskära den nu (även om du skriver mars-april). Vi bor i Gryts skärgård i Östergötland men jag vet inte vilken växtzon det är.

/Katarina

Svar:

Ja, det är för sent att föryngringsbeskära kaprifol nu. Den hårda beskärningen ska man göra på vårvintern. Vänta till mars-april nästa år. Det tar tid innan det slår ut nya skott på gammal ved så om du beskär nu hinner de inte avmogna på senhösten. Men en lättare beskärning kan du göra i JAS-månaderna, det vill säga juli, augusti och september.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.