Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har en häck av häggmispel som är drygt tre år. Min fråga är när och hur ska man klippa häcken? Vilken typ av gödsel är bäst?

/Henrik Ingmanson

Svar:

Ett fullgödselmedel – Blåkorn, Chrysan eller vad du vill använda – som innehåller alla näringsämnen är det bästa för häcken. Häggmispel behöver inte klippas, om du inte uttryckligen vill ha en klippt häck. Det är inte meningen att den ska klippas utan den brukar få vara en friväxande häck för blomningen, de vackra höstfärgerna och bladverksutspringet på våren.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.