Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Hos en väninna står en buxbom som har fått växa ohämmat till tre meters höjd och lika stort omfång. Topparna gulnar och den är inte vacker. Att kapa den rejält för att ge utrymme för de små gröna kvistar som spirar inuti är frestande. Är nu i sommar en lämplig tid? Busken är verkligen ingen vacker syn, har vuxit ur rabatten och över altanen.

/Hanna

Svar:

Det är mycket lämpligt att klippa buxbom nu i juli-augusti-september. Gödsla efteråt med Chrysan eller något annat gödselmedel som innehåller kalk. Det är svårt att säga hur mycket ni kan klippa, måste ses med egna ögon. Men det brukar gå bra hur man än klipper.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.