Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Planterade i våras en mindre rhododendron-buske i kruka utomhus. Den är nu överblommad och avknoppad med nya blad som växer ut. Vill plantera om den i en större och bättre isolerande kruka (Lindesbergs-kruka) för att klara övervintringen utomhus. När ska jag plantera om – nu i sommar eller senare i höst?

/Roffe

Svar:

Du kan plantera om din rhododendron precis när som helst, precis som alla andra krukodlade växter. Köp grov, fibrig torvmull, det är det bästa. Då får du en luftig och bra jord. Hittar du ingen sådan så kan du skaffa torvblock och riva sönder.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.