Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Bor i radhusområde med amerikansk hagtorn mellan våra små tomter. Min blir bred tidigt. Kan jag göra den smalare nu? Skulle vilja ta ner den ca 20 cm på höjden också. Den behöver inte hårdbeskäras men slimmas ordentligt, både mot gatan och in mot tomten för at inte ta för mycket plats av gången och för att inte skugga för mycket.

/Lotta

Svar:

Det hade varit en klart bättre tidpunkt för beskärningen i mars-april, innan häcken började grönska. Men nu är ju amerikansk hagtorn en tålig art så därför klarar den nog att beskäras även nu på sommaren på det sätt som du vill göra.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.