Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag bor i ett gammalt hus i Stockholmstrakten med blandad trädgårds- och skogstomt. Mitt problem har blivit att vincan och kamtjatkafetbladet har ”rymt” och nu breder ut sig över halva tomten Och det var ju inte meningen. Hur kan jag begränsa deras framfart? Jag vill helst inte använda gift utan kanske strö ut kalk som en barriär, om de nu inte gillar kalk, tex.

/Eva Lindman

Svar:

Kalken kommer inte att stoppa vintergrönans framfart. Det enda du kan göra är att riva och klippa för hand. Många avstår från att använda Vinca minor och penningblad som marktäckare just på grund av att de gärna tar över hela tomten. Ett bra alternativ är röd sockblomma och hasselört.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.