Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi beskar vår gamla ligusterhäck kraftigt – till ca 40 cm höjd – för ett par veckor sedan. Den är inte död, men bara få tunna grenar har fått blad. Ska vi lägga på jord och kompost och vattna för att ”väcka” den (det har regnat kraftigt här i Falun)? Finns det något hopp att den tar sig?

/Gunilla Dahlberg

Svar:

Ni borde ha tagit ned ligusterhäcken till cirka tio centimeters höjd för att gå den att bli tät nedtill. Nu kommer den förmodligen inte att bli särskilt snygg. Det tar nog ungefär sex veckor innan de sovande knopparna vaknar till liv. Jag tror inte ni behöver gödsla, utan vänta och se.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.