Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi bor ”i skogen” och en del av skogsmarken har vid vårt husbygge blivit ersatt med fyllningsmassa. Önskemålet är att skogen själv ska ta över, men frågan är kan vi hjälpa till? Kan vi hoppas på att blåbärsriset växer in av sig själv? Just nu är marken full av ogräs.

/Elsie

Svar:

Glöm det. Att byta jord i skogen är snudd på övermäktigt. Skogsjorden är ju nu försvunnen och som ni säkert redan har märkt trivs inte blåbärsris så bra på det som har kommit i dess ställe. Möjligen kan ni jordförbättra på ett mindre område, med torv eller rhododendronjord, och där försöka odla blåbär.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.