Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi bor i ett mörkrött tegelhus med svart tak och vi vill ha en häck framför huset som insynsskydd från gatan. Vårt hus ligger i en korsning så på ena gavelsidan av huset har vi en klippt granhäck mot denna gata och framför huset har vi en låg stenmur och vill nu ha en häck innanför muren. Häcken får inte se risig ut, en tujahäck blir lite för stelt tycker vi. Har du något förslag på en fin häck?

/Birgitta från Gotland

Svar:

En klippt, frösådd blodbok blir en vackert skiftande häck i olika röd-bruna färger, ja till och med nästan gröna. Plantor hittar ni hos riktigt välsorterade plantbutiker. Sätt dem med ett plantavstånd på ca 50 cm.

Alternativt: klippt lärkhäck som växer mycket snabbt. Även en klippt häck av svensk pyramiden skulle kunna se mycket stilfull ut.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.