Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi köpte och planterade en uppvuxen, vintergrön liguster – 1,5 meter – sent i höstas och funderar nu över hur vi ska beskära den för att den ska bli så tät och fin som möjligt. Vi bor i Stockholmsområdet.

/Ylwa

Svar:

Jämna till ligustern nu på våren. Klipp sedan nästa gång omkring första veckan i augusti. Sköt om den som en vanligt uppvuxen häck, kanske borde den få lite gödselvattning nu. Jag brukar ta ett par nävar hönsgödsel och lösa upp i en hink vatten i några dagar. Sedan blandar jag i en deciliter koncentrerat gödselvatten i en stor vattenkanna (10-liters). Det fungerar fint till gröna växter och även de flesta grönsaker.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.