Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag undrar hur man blir av med scilla. Vill inte ha växten på tomten och den breder ut sig enormt!

/Eva

Svar:

Det är mycket svårt att utrota lökväxter som trivs där de växer, vilket uppenbarligen din scilla gör. Det enda som hjälper är att ta till det allra grövsta artilleriet, att sätta in Roundup så fort de visar sig på våren. Men alla andra växter som träffas av ogräsmedlet dör också. Nu kan du i alla fall klippa bort och samla in de vissna blommorna/frökapslarna så de  inte kan föröka sig ännu mer i år.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.