Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Alldeles nyss blev det klart. En 52-årig brittisk trädgårdsdesigner grät av glädje när han i morse kom till sin trädgårdsinstallation på Chelsea Flower Show och fann både en guldmedalj och den finaste av alla utmärkelser: Best in Show. Cleve Wests ljuvt försommarblommande täppa, lika tidlös som modern, är inspirerad av romerska ruiner i Libyen och sponsrad av Londontidningen Daily Telegraph som därmed lyckades med trädgårdsvärldens första och största hat trick: att bli bäst på Chelsea för tredje året i rad. Förra året var det Andy Sturgeon och 2009, som alla trädgårdsintresserade minns: Sveriges främsta trädgårdsdesigner Ulf Nordfjell. Hela sju andra så kallade show gardens vann guld i år och Best in Show bland kategorin mindre idéträdgårdar blev en fridfull plantering kring ett litet koreanskt utedass. Måste ses…

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.