Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Tog hem en kvist från Korsika för ett år sedan som rotade sig bra, men jag höll plantan inomhus över vintern och hoppas kunna ha den i en kruka ute igen på våren. Alltmedan skotten börjar växa till sig nu tappar den blad nedtill, de torkar och ramlar av. Tål den inte att vara inne, vad skall jag göra? Vågar jag beskära?

/Ruth Scheidegger

Svar:

Eftersom vi inte vet vilken växt det är kan vi bara förmoda att den inte tål det svenska utomhusklimatet. Mitt råd är därför att försöka skapa ett miniväxthus och behålla plantan inomhus: Trä över en plastpåse på krukan med några grillpinnar runtom som stöd, klipp några lufthål i den – och ta med den lilla korsikanska växten i aftonbönen!

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.