Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag odlar grönsaker och de växer för det mesta fantastiskt bra, men jag har stora problem med kållarver som äter upp nästan all kål. De enda sorter som klarar sig är fänkål och kålrabbi som klarar att få bladen uppätna. Jag vill gärna kunna odla blomkål och broccoli men de äts upp trots att jag plockar 50 – 100 kållarver om dagen under högsäsongen. Jag odlar ekologiskt och vill inte använda gifter. Vad kan jag göra?

/Susanne

Svar:

Det enda riktigt bra knepet mot kållarver är att lägga på fiberduk/odlingsväv redan från första början och sedan behålla den hela säsongen igenom.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.