Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Bor vid en insjö där vi rensar sly vår och höst. Lutningen skiftar från brant sluttning till en mindre lutning som har lite sten här och var. Finns det några blommor eller växter som tål vind och vatten att plantera för att få bukt med slyn?

/Non-official gardener

Svar:

Det finns inga trädgårdväxter som kan konkurrera ut sly. Såvida du inte nöjer dig med några björkar, tallar eller hägg. Du får nog först rensa ordentligt innan du planterar något i sluttningen. Sedan kan du lämpligen plantera havtorn, en vacker och tålig strandväxt, eller oxel som också tål starka vindar.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.