Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har en gles spireahäck, ca två meter hög, gemensamt med en granne. Nu har han satt upp ett tätt staket på sin sida och i samband med detta förhöjt jorden kring häckplantorna med ca två decimeter. Vad händer nu med häcken?
Vänliga hälsningar
/Maj-Lis

Svar:

Om jorden bara är förhöjd på ena sidan klarar spireorna sig nog. Men om grannen hade höjt marken runtom häcken skulle den ha kunnat dö av syrebrist. Det är vanligt att folk planterar för djupt, kanske av ren omtanke om växterna, men det är bättre att rötterna syns än att de kommer för djupt ner.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.