Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Grannens fyra granar som står direkt vid tomtgränsen hänger långt över staketet och skuggar mitt trädgårdsland och vårt hus. I höstas upptäckte jag till min fasa att det också är fullt med rötter i mina trädgårdsrabatter. Vad kan/får vi göra?
/Helga Gauert

Svar:

Säg först till grannen att ta bort de kvistar som hänger in över tomtgränsen. Om han/hon/de inte gör det har du rätt att såga bort dem själv. Detsamma gäller rötterna i dina rabatter. De får du hacka sönder, om du orkar. Allt som är på din tomt får du härja fritt med.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.