Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har jättelånga gamla häckar av balsampoppel. Bor kustnära men skyddat i Halland. Nu måste vi göra något radikalt. Går det att beskära häcken hårt och i så fall när på året? Vad gör man med alla rotskott?

/H.Gillberg

Svar:

Ni kan beskära balsampoppeln på vårvintern, någon gång efter jul och fram till första april, och i princip hur hårt som helst. Rotskotten kan ni däremot inte göra något åt. Visst kan ni köra över den med gräsklipparen, men de kommer upp igen och hinner nog växa till ett par decimeter till nästa gräsklippning. En radikal lösning är att ta bort häcken och plantera andra buskar som inte sätter lika många och aggressiva rotskott.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.