Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Jag har en vinstock vid mitt sommarhus på västkusten och den har nu ca 20 stora
klasar med druvor. De börjar skifta i blått men är fortfarande ganska sura även
om det bättrar sig dag för dag. Vad kan jag göra med druvorna? Det är så tråkigt
om de går till spillo.
/Solveig Johnsson

Svar:

Det finns många olika
sorters vindruvor. Somliga används mest i vintillverkning, andra är goda
ätdruvor. Det kan ju hända att dina blir sötare vartefter de mognar. Men om
inte, får du här fyra förslag:

  1. Strö socker på dem och ät.
  2. Gör en paj – halvera druvorna, ta bort kärnorna och blanda i socker och potatismjöl.
  3. Använd dem som smaksättare i en köttgryta.
  4. Gör eget vin.

Om du väljer det
sistnämnda alternativet tycker jag du ska kontakta Föreningen Svenska vinodlare
för råd om hur det går till.
http://www.svenskavinodlare.se/

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.