Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
I vår nya trädgård har vi en vinranka på en södervägg som är säkert ca 30 år gammal. Den har varit ordentligt misskött och nu vill jag få ordning på den. Den har flera förvedade delar och jag undrar hur mycket jag kan klippa ner dessa huvudstammar. Nu är de knotiga och tar för mycket plats. Hur skall jag bära mig åt?
/Clare

Svar:
Du kan klippa ner den gamla vinrankan rätt rejält, till och med såga av några av de äldsta stammarna. Samt gallra ordentligt bland rankorna. Men det ska man helst göra på senhösten, i november-december, eftersom ingreppet annars kan ge svåra blödningar.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.