Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Jag har en Acanthus mollis. Förra sommaren, som var den tredje, hade den
stora kraftiga blad, men inga blommor. Hur får jag den att blomma?
/Karl-Erik

Svar:
Din mjukakantus, ibland även kallad björnklo, är trögstartad. Efter plantering får man räkna med 4-5 år innan den börjar blomma. Så förhoppningsvis får du se den blomma nästa sommar. Detta är en Medelhavsväxt som älskar sol och värme, precis som den har det hemma i Grekland. Den måste också ha djup, väldränerad jord för att trivas, och vill inte behöva trängas med björkrötter eller annat.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.